TECHNOLÓGIA

Technológia

Mosóberendezések

Üzemeink európai színvonalú, a legújabb technológiai fejlesztéseket folyamatosan követő gépparkkal vannak felszerelve. Mosóberendezéseink minden elemükben megfelelnek a mosási folyamattal szemben támasztott rendkívüli és egyedi igényeknek. Magyarországon egyedülálló az általunk alakalmazott szűrőrendszer (Lint-X Rotor), mely a textíliák öblítésekor folyamatosan szűri az öblítő vizet, és végeredményként biztosítja a szösz- és pihementes, tiszta textíliát.
Mosógépeink egymástól független szennyes oldali beadagoló nyílásokkal, illetve tiszta oldali ürítőnyílásokkal rendelkeznek. A kémiai-fizikai feltételek (a mosó-, a tisztító- és a fertőtlenítőszerek koncentrációjának) megbízható betarthatósága érdekében a gépeket automatikus adagolószerkezetekkel szereltük fel és programozható vezérléssel üzemeltetjük. Ezenkívül megfelelő műszerek segítségével gondoskodunk a hőmérsékletek és a technológiai hatásidők és a vegyszerek pontos adagolási mennyiségének ellenőrizhetőségéről. A mosási folyamat során a gépek online kapcsolatban állnak a tisztítószer forgalmazó cég kontrollerjeivel, így bármilyen probléma esetén azonnali beavatkozás lehetséges. Az öblítővíz folyamatos pH ellenőrzése biztosítja a textíliák teljes mosószer semlegesítését, ezáltal megteremtve a textíliák mindennemű allergizáló anyag mentességét. Üzemeinkben rendszeresen tartunk mikrobiológiai, mosáshatékonysági -, textiltisztasági-, valamint textília élettartam vizsgálatot, ezzel biztosítva a folyamatos magas szintű szolgáltatási minőséget.

Mosószerek és segédanyagok

Moduláris folyékonymosószer rendszereknek köszönhetően olyan flexibilis mosási folyamatokat tudunk beprogramozni, melyek kiváló eredmények biztosítása mellett, a minimális adagolási mennyiségeknek köszönhetően, gyakorlatilag nem károsítják a környezetet.

Sanoxy –Max a csőmosógépeken

Ez egy olyan innovatív koncepció sík textíliák tisztítására, ahol a csőmosógépek vízáramának kreatív megváltoztatásával, valamint egy egyedülálló fehérítő- és fertőtlenítőszer kombinációnak köszönhetően, kiváló mosási eredményeket érünk el optimalizált víz- és energiafelhasználás mellett.

Compact One az egyedi mosó-csavarógépeken

Ez a technológia segíti a mosodáinkat, hogy minél magasabb termelékenységi színvonalat érjenek el a lehető legkisebb környezetterhelés mellett. Egy integrált megoldás: a forradalmian új mosási folyamatok és a legújabb fejlesztéseken alapuló termékek optimális kombinációja.

Adagolóberendezések

Magyarországon fejlesztett és gyártott teljesen automatikus adagolóberendezéseink biztosítják a mosási folyamat biztonságát és teljes kontrollját.
A rendszerből on-line és visszamenőleg is lekérdezhetőek bármely mosógéptöltet mosási paraméterei, a technológia, a konkrét mosó- és fertőtlenítőszer adagolások, a valós, mért hőmérsékletek és a pH-értékek. A fenti paraméterek nem megfelelősége esetén a rendszer azonnali hibajelzést ad, és újra indítja a mosási folyamatot, ennek megfelelően a mosási folyamat során egyedülálló higiénia biztonság érhető el.

Víz- és energia management

A tiszta víz drága kincs, az energiaárak pedig folyamatosan emelkednek. A MEM-TEX különösen nagy hangsúlyt helyez a víz- és energiatakarékos mosási folyamatok fejlesztésére és használatára.

A felhasznált erőforrások csökkentésére két párhuzamos technológiát alkalmazunk: Mind a két technológia víz- és energiatakarékos, de ezeket a technológiákat még egyéb víz- és energia visszanyerő berendezésekkel kombináljuk, ezzel is óvva környezetünket a feleslegesen magas terheléstől.