Szállítás

Tiszta rendszert szállítunk

Szolgáltatásunk egyik alappillére a pontos és megbízható szállítás. Szállító gépparkunk tökéletesen megfelel e speciális terület által támasztott összes követelménynek. Logisztikai rendszerünk működtetésében alapelvünk a rugalmasság, az alkalmazkodás megrendelőink igényeihez. A rendszer működését mind megrendelői, mind szolgáltatói oldalon rendkívül megkönnyíti az általunk alkalmazott chipes textilazonosító rendszer használata, mely felgyorsítja, automatizálja és nyomonkövethetővé teszi a folyamatokat.

A textíliák szállításával szemben támasztott különleges követelmények

A használt textíliákat már a megrendelőnél történő összegyűjtésüknél a mosási eljárásnak megfelelően, elkülönítve kell osztályozni.

A szennyes és a tiszta textíliák érintkezését alapvetően meg kell akadályozni. A tiszta textíliákat a szennyes textíliákkal együtt (közvetlen érintkezés), sem pedig azok után, ugyanazokban a nem fertőtlenített szállítóeszközökben (közvetett érintkezés) nem szabad szállítani.

Az olyan közös szállítórendszereknél, amelyeket például a kórházak tiszta textíliákkal történő ellátására és a szennyes textíliák visszaszállítására használnak, a tiszta textíliák újbóli berakása előtt a szállítóeszközöket szakszerűen tisztítani és fertőtleníteni kell. Az eszközöknek ennek érdekében könnyen tisztíthatóknak és fertőtleníthetőknek kell lenniük.

szallitas

 A szennyes textíliákat nem szabad nyitottan szállítani a szállítóeszközökben, csakis arra alkalmas textil- vagy műanyag zsákokban. A tiszta textíliák szállításakor megbízhatóan védeni kell azokat a szennyeződéstől és a portól. Ha nem zárt szállítóeszközöket használnak, akkor a tiszta textíliákat még be is kell csomagolni. A csomagolóanyagoknak mikrobiológiai szempontból hasonló tisztaságúaknak kell lenniük, mint a tiszta textíliáknak.

A szállítójárművek berakodó helyén gondoskodni kell a por és a szennyeződés elleni megfelelő védelemről, valamint arról, hogy annak belső felületei könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők legyenek.