Szöszmentes rendszer

Pihe és szöszmentes textíliák

Mindenki ismeri azt a jelenséget, mikor a kimosott és megszárított ruhát megrázva a levegő megtelik szilárdanyag részecskékkel, körülöttünk pihe és szösz darabok milliói szálldogálnak. Ez még a normál háztartásban is zavaró jelenség, hát még, ha arra gondolunk, hogy milyen bosszúságot okoz mindez egy éppen csillogóra kitakarított szállodai szobában, illetve milyen következményekkel járhat ez egy steril műtőben? Ez velejárója a mosásnak gondolhatnánk, de ma már nem így van. A technológia fejlődése elérte azt a szintet, hogy joggal várhatjuk el a pihe és szöszmentes szolgáltatást egy mosodától. Partnereinknek mi pontosan ezt kínáljuk.
A mosodaipar egyre inkább olyan fejlesztésekben gondolkodik, melyek a környezetbarát megközelítés mellett, az egyre magasabb vevői igényeknek is megfelelnek. Az általunk alkalmazott technológia is ebbe az irányba mutat.

Hogy történik a pihe és szöszmentesítés?

A szűrőberendezések feladata hogy a szilárdrészecskéket (pihe, szösz) kiválassza a mosó léből ≥ 50 µm-ig, minek következtében a víz is újra hasznosíthatóvá válik. Az általunk használt LINT-X-ROTOR, a forgó dobszűrő, a forgás, és a gravitáció kombinációját használja, hogy eltávolítsa a szennyvíz szilárdanyag tartalmát 50-től 500 µm-ig.
A víz a szűrőn át a dob palástja felé áramlik, a szilárd szennyeződés a dob alján ülepszik,  amit a forgás fokozatosan a dob nyitott vége felé mozgat, majd az (jellemzően pihe és szösz) egy zárt edénybe gyűlik össze, így távozik a további technológiai folyamatból.

A fenti technológiával tisztított textíliák pihe és szöszmentesen kerülnek ki a mosási folyamatból megkímélve Ügyfeleinket a kellemetlen következményektől.